Οι παραλίες μας

Πεντακάθαρες, αμμώδης, βραβευμένες και τεράστιες παραλίες που θα ικανοποιήσουν κάθε σας ανάγκη. Από ήσυχες και ερημικές παραλίες, μέχρι κοσμοπολίτικες και οικογενειακές, όλες σας περιμένουν να ζήσετε την μαγεία τους.

Παραλία Θινών

 Η διάσημη παραλία του Βαρθολομιού βρίσκεται 5 μόλις χιλιόμετρα από την πόλη. Τα νερά της είναι κρυστάλλινα και η παραλία αποτελείτε από ψιλή άμμο όπως και ο βυθός. Κάθε χρόνο κυματίζει η Γαλάζια σημαία. Υπάρχουν 2 coffee-beach bars όπου προσφέρουν πολλές ομπρέλες και ξαπλώστρες δωρεάν. Υπάρχει επίσης μεγάλο πάρκινγκ και πολλοί άλλοι χώροι τριγύρω για να αφήσετε το αυτοκίνητό σας. Ο κόσμος είναι κυρίως νεολαία αλλά τις πρωινές ώρες το κλίμα είναι πιο οικογενειακό. Συχνά τις Κυριακές διοργανώνονται πάρτυ που ξεκινούν από το μεσημέρι μέχρι την δύση του ηλίου. Τα Σαββατοκύριακα η παραλία είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστη για αυτό φροντίστε να βρεθείτε εκεί από νωρίς.

 

Παραλία Γλύφας

 Η Γλύφα είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο παραθεριστικό χωριό 15 χιλιόμετρα από το Βαρθολομιό,  όπου πολλοί από την γύρω περιοχή έχουν τα εξοχικά τους.  Η παραλία της Γλύφας είναι ουσιαστικά μια συνέχεια της παραλίας του Βαρθολομιού συμπληρώνοντας έτσι τα δεκάδες χιλιόμετρα αυτής της απέραντης ακτογραμμής. Ακριβώς μπροστά στην παραλία σταματάει ένα μεγάλο και πανέμορφο πευκοδάσος το οποίο όπως και η παραλία, είναι και αυτό συνέχεια του μεγάλου δάσους των Θινών. Τα νερά της είναι πεντακάθαρα και τόσο στην παραλία όσο και στο βυθό υπάρχει άμμος. Κάθε χρόνο βραβεύεται με την Γαλάζια σημαία. Λειτουργεί καντίνα η οποία προσφέρει σχεδόν τα πάντα και θα εκπλαγείτε με την οργάνωση και την διαμόρφωση της παραλίας. Στην διπλανή ταβέρνα όπου κυριολεκτικά κρέμεται πάνω από την θάλασσα, θα δοκιμάσετε το καλύτερο και πιο φρέσκο ψάρι που έχετε φάει ποτέ. Τα Σαββατοκύριακα είναι αρκετά πολυσύχναστη με εντονα μεσημεριανά πάρτυ καθώς η νεολαία κατακλύζει το μέρος.

Παραλία Αρκουδίου

Βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την κωμόπολη του Βαρθολομιού και αποτελεί ένα πολύ διάσημο και κοσμοπολίτικο μέρος εδώ και πολλά χρόνια για όλη την περιοχή καθώς τριγύρω υπάρχουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και παλαιότερα υπήρχε έντονη νυχτερινή ζωή. Ο γραφικός αμφιθεατρικός οικισμός που θυμίζει νησί, σε συνδυασμό με τον κόλπο και την παραλία, δημιουργούν ένα μαγευτικό σύνολο. Υπάρχουν δεκάδες καταλύματα για όλες τις αρέσκειες και τα όλα βαλάντια. Επίσης υπάρχουν πολλές και εξαιρετικές ταβέρνες καθώς και λίγα μπαράκια κυριολεκτικά επάνω στο κύμα. Εδώ θα πιείτε αντικειμενικά το καλύτερο κοκτέιλ που έχετε δοκιμάσει. Στην παραλία υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες δωρεάν από τις τοπικές επιχειρήσεις αλλά και δημοτικές ομπρέλες. Τα Σαββατοκύριακα το μέρος είναι πολύ συνωστισμένο καθώς υπάρχουν επισκέπτες πού έρχονται ακόμα και από πολύ μακριά. Το ηλιοβασίλεμα από αυτό το σημείο θα το θυμάσαι για πάντα.

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις...